dimarts, 26 d’abril del 2016

RÀDIO

Avui l'alumnat de 6è ha tornat a anar a Ràdio Caldes. Si voleu escoltar els programes que fan podeu adreçar-vos al Podcast de Ràdio Caldes. I per veure les fotos podeu clicar aquest enllaç:

dimarts, 19 d’abril del 2016

Seguim treballant l'itinerari

Després d'haver fet l'observació de la pomera i haver comprovat que en un parell de setmanes ha sofert un gran canvi (li han sortit fulles i algunes flors), ens hem preguntat com creix la pomera.

En primer lloc, i per grups de treball, hem fet una hipòtesi i l'hem desenvolupat mitjançant esquemes i dibuixos en una cartolina. Després cada grup ha exposat les seves idees a la resta de companys de l'aula.
epcaldesblocs's Per que creix la pomera 5e album on Photobucket


Tot seguit, hem consultat algunes fonts d'informació (llibres, internet, vídeos...) i hem fet un experiment amb clavells blancs. Aquest experiment consisteix en posar els clavells amb aigua tenyida amb colorant alimentari, i observar què els hi passa al cap d'uns dies. Tot això ens ha servit per saber si la nostra hipòtesi era la correcta.


epcaldesblocs's Itinerari 5e Clavell album on Photobucket


Com que ens hem adonat que hi havia coses a modificar, hem refet els treballs inicials i ho hem posat en comú amb tot el grup.

Ens visita el Pare General

El Pare General de l'Escola Pia amb seu a Roma, Pedro Aguado i el seu assistent el P. Miquel Giráldez, han visitat Escola Pia Caldes per conèixer el projecte ‪#‎summem‬ i les noves instal·lacions de l'edifici. Ha estat rebut juntament amb tot l'equip d'Escola Pia Catalunya: el Provincial P. Eduard Pini, el Secretari General d'Escola Pia Toni Burgaya, el P. Lluís Tort de l'equip de govern i en Jaume Montsalvatge de l'àrea pedagògica d'EPC.
Ha visitat les nostres aules de 5è que estaven treballant amb la metodologia del nou projecte SUMMEM. L'alumnat ha explicat la seva experiència en aquest projecte i com ho estan vivint i que els aporta. 

Què et fa feliç?

Una de les estratègies per cohesionar el grup és la que vam fer la setmana passada a l'aula, tot just coincidint amb l'inici de l'itinerari d'aprenentatge. Consisteix en que cada alumne porta una foto d'un moment on van sentir-se feliços, per exemple durant les vacances. Per parelles, expliquen als companys per què l'han triada, i quins altres moments els fan sentir feliços. Un cop s'ho han explicat amb la parella, després ho fan en grups de quatre i finalment en gran grup.

Finalment, es farà un mural a classe sota el títol: Sóc feliç quan...

La reflexió final és la següent: Què tenen en comú les experiències de felicitat? La presència de persones que ens estimem i a les que estimem.

dimarts, 12 d’abril del 2016

Recicla Cultura!

En plena cultura del reciclatge, proposem la campanya de Recicla Cultura per a la diada de Sant Jordi d’aquest any. La idea és ben simpàtica. Amb l'avinentesa que el fil conductor de Sant Jordi són els llibres i les roses, i el llibre és el símbol de cultura, demanem que els llibres tinguin vida un cop llegits. Que els llibres enterrats en algun prestatge puguin ser reciclats per donar nova cultura. El que m’ha fet servei a mi, pot fer servei a algú altre. El que jo he llegit, algú altre ho ha de poder llegir.
Per tant, podeu portar els vostres llibres i el dia 22 d'abril es vendran al pati de l'escola. És molt important que els llibres estiguin en bon estat. Podeu portar llibres infantils, novel·les, còmics.Els diners recol·lectats estaran destinats a material i recursos per ajudar a l'aprenentatge del català, a un barri del Raval. L'alumnat de 1r d'ESO ha passat per les aules de primària per explicar la proposta als alumnes.

 

Us animem a tots i totes a participar-hi!

divendres, 8 d’abril del 2016

Teatre visual a l'Stage




Avui l'alumnat de 5è ha anat a l'Stage de Caldes on han gaudit de l'espectacle "Bhrava!", organitzat per la companyia L'Animé. Es tracta d'un teatre visual que mostra el somni d'una noia que camina per carrers on les coses no són el que semblen. L'espectacle combina dansa, teatre i pantomima per apropar els nens a aquest món dels somnis.




dimarts, 5 d’abril del 2016

Sortida al Monestir del Món Sant Benet

La setmana passada, els alumnes de 5è vam anar a visitar el Monestir de Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
Aquesta visita ha anat molt bé per acabar d'entendre com era la vida en la societat medieval. Vam fer dos tipus d'activitats, la visita del monestir romànic i un taller sobre les classes socials del període medieval.

La majoria d'alumnes mai havien visitat un monestir i els va agradar molt veure totes les dependències estudiades: església, refetor, cel·les, sala capitular,claustre...., així com la recreació de la missa de consagració del monestir mitjançant un holograma. També vam veure recreats, amb dos hologrames més, la feina del monjo cuiner i la dels monjos del celler. Al parlar de l'arquitectura del monestir vam poder veure l'estil romànic i el gòtic.

Després de l'explicació de la piràmide social de l'Edat Mitjana, i de veure un petit vídeo sobre la vida d'un monjo benedictí, els nens i nenes es van vestir amb roba de l'època per anar a fer els tallers. Es van posar túniques de 4 colors diferents, i cada color corresponia a un estament de la societat: nobles, monjos, artesans i pagesos. Van fer tres jocs; un dels pagesos, un propi dels cavallers i un dels monjos.
Els alumnes s'ho van passar molt bé, i tot jugant, els va quedar ben clar la injustícia d'aquella societat, on contrastaven els privilegis de les classes socials més elevades sobre els pobres serfs.

Us deixem aquí algunes imatges de la sortida.


epcaldesblocs's 5e Monestir Sant Benet album on Photobucket

divendres, 1 d’abril del 2016

EXPLIQUEM UN CONTE!

L'alumnat de 5è, en petits grups, ens hem inventat un conte. Inicialment cada grup tenia unes imatges, a partir de les quals s'havien d'inventar un conte.
Tot seguit cada grup va fer un esquema on hi constava l'argument del conte, els noms dels personatges, el lloc on passaria la història, la descripció dels personatges i el desenllaç.
Després cada grup es va posar a escriure el seu conte. Un cop van estar els vam corregir i van començar a assajar la història, per representar-la oralment als seus companys de classe. Vam estar-hi unes quantes setmanes treballant, però ha estat una experiència molt gratificant per l'alumnat.

Tot seguit us posem els vídeos perquè en pugueu veure el resultat.


Contes 5è A



Contes 5èA from Escola Pia 2 on Vimeo.

Contes 5è B
Contes 5èB from Escola Pia 2 on Vimeo.


Contes 5è C
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...