dimecres, 18 de març del 2015

SORTIDA AL MONESTIR DE ST.BENET DEL BAGES. 5è.

Ahir l'alumnat de 5è vam anar a visitar el Monestir de Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
Donat que a Cultura Religiosa estem estudiant els monestirs i a Coneixement del Medi Social estem treballant l'Edat Mitjana; aquesta visita ha anat molt bé per acabar d'entendre com era la vida en la societat medieval.

Vam fer dos tipus d'activitats, la visita del monestir romànic i un taller sobre les classes socials del període medieval.
La majoria d'alumnes mai havien visitat un monestir i els va agradar molt veure totes les dependències estudiades: església, refetor, cel·les, sala capitular,claustre...., així com la recreació de la missa de consagració del monestir mitjançant un holograma. També vam veure recreats, amb dos hologrames més, la feina del monjo cuiner i la dels monjos del celler. Al parlar de l'arquitectura del monestir vam poder veure l'estil romànic i el gòtic.

Després de l'explicació de la piràmide social de l'Edat Mitjana, i de veure un petit vídeo sobre la vida d'un monjo benedictí, els nens i nenes es van vestir amb roba de l'època per anar a fer els tallers. Es van posar túniques de 4 colors diferents, i cada color corresponia a un estament de la societat: nobles, monjos, artesans i pagesos. Van fer tres jocs; un dels pagesos, un propi dels cavallers i un dels monjos.
Els alumnes s'ho van passar molt bé, i tot jugant, els va quedar ben clar la injustícia d'aquella societat, on contrastaven els privilegis de les classes socials més elevades sobre els pobres serfs.




2 comentaris:

  1. Ami em va agradar molt anar a Sant Benet perquè m'ho vaig passar molt bé.

    ResponElimina
  2. A mi em van agradar molt aquesta excursió!!!! M'ho vaig passar molt bé!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...